<< Naar press room

“Zeer tevreden opnieuw bezoekers te kunnen ontvangen”

De lancering van de coronabarometer betekent dat ook de zalen van Sportpaleis Group opnieuw open kunnen voor concerten en voorstellingen. In code rood is dat enkel met een zittend publiek, maar de verwachting is dat deze beperking snel zal worden opgeheven. “We zijn absoluut tevreden opnieuw artiesten en bezoekers te mogen ontvangen”, zegt CEO Jan Van Esbroeck. “Eindelijk mogen we opnieuw samenkomen en genieten van sport, muziek en theater.”

De coronabarometer laat ondanks code rood wel al wat binnenactiviteiten toe. De zogenaamde niet-dynamische activiteiten – evenementen met een uitsluitend zittend publiek – zijn opnieuw mogelijk. Dit betekent dat de geplande basketbalwedstrijden van Telenet Antwerp Giants in de Lotto Arena kunnen doorgaan. Ook het schaatsspektakel Disney on Ice vanaf 18 februari in Vorst Nationaal en vanaf 23 februari in de Lotto Arena kan plaatsvinden. Andrea Bocelli op 5 maart herbevestigt intussen zijn concert in het Sportpaleis, net als Bart Peeters op 19 februari in Stadsschouwburg Antwerpen en Gers Pardoel op 5 maart in de Lotto Arena. Het Trixxo Theater in Hasselt opent op 4 maart met ‘K3 Kom Erbij’. Kommil Foo bijt op 12 en 13 februari de spits af in Capitole Gent.

Wat houdt code rood precies in?

In ‘code rood’ kunnen opnieuw binnenactiviteiten plaatsvinden. Niet-dynamische activiteiten – wat betekent met een uitsluitend zittend publiek – zijn weer mogelijk. Afhankelijk van de ventilatie en dus de luchtkwaliteit is 70% van de bezoekerscapaciteit toegelaten. Uiteraard blijven de bestaande maatregelen zoals het Covid Safe Ticket Plus (CST+) en het mondmasker van toepassing.

Sportpaleis Group stelt iedereen die tickets heeft voor een concert of voorstelling gerust. “We doen er alles aan om in overleg met onze promotoren en organisatoren zo snel mogelijk per concert of voorstelling de praktische haalbaarheid van ‘code rood’ te bekijken. Voorlopig blijft het nog even afwachten voor evenementen met een staand publiek en/of die volledig zijn uitverkocht”, licht Jan Van Esbroeck toe.

“We stellen alles in het werk om bezoekers te informeren”

“Het is moeilijk om op dit ogenblik een algemene uitspraak te doen over alle geplande evenementen. We raden daarom iedereen aan om onze websites en het helpcenter te raadplegen. Ticketkopers worden van elke wijziging via e-mail op de hoogte gebracht”, aldus Kristel Lissens, Head of Ticketing bij Sportpaleis Group. “We stellen alles in het werk om per evenement bezoekers te informeren. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.”

“Het ziet er na een onzekere en moeilijke tijd voor onze bezoekers, promotoren en artiesten opnieuw goed uit. We hopen snel naar code oranje te gaan op de coronabarometer zodat we terug volledig aan de slag kunnen en doen waar we goed in zijn: mensen samenbrengen voor een leuke, aangename tijd. Dat heeft intussen iedereen wel dik verdiend”, besluit Jan Van Esbroeck.