Maak je concertbezoek duurzaam

6 tips

1. Kom met de fiets

Bezoek het concert te voet of met de fiets. Hoewel het fietsgebruik in de lift zit (ja, we tellen de fietsen in onze fietsenstalling) begrijpen we dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom onze tweede tip.

2. Gebruik het openbaar vervoer

Maak gebruik van het openbaar vervoer om het concert te bezoeken. Op vertoon van je ticket kan je vrij met de bussen en trams van De Lijn naar en van het Sportpaleis. Na afloop van het concert worden trouwens extra metrostellen ingezet om iedereen snel terug op zijn vertrekplaats te krijgen.

3. Parkeer op een P&R

Kom je met de auto, parkeer dan op een van de P&R’s rond de stad. Vervolgens kan je vrij met de bussen en/of trams van De Lijn de laatste kilometers richting het Sportpaleis afleggen.

4. Ga carpoolen

Overweeg carpoolen! Het maakt je uitstap niet alleen goedkoper (lees: je verbruikt minder brandstof). Het is bovendien goed voor het milieu, zorgt voor minder verkeersdrukte en het is ook een pak leuker om samen af te tellen naar het concert.

5. Download je tickets

Print je tickets niet, maar download ze op je smartphone. Belangrijk! Hou aan de ingang je tickets klaar op je smartphone om sneller naar binnen te kunnen.

6. Help sorteren

Help ons sorteren! Geniet je graag van een drankje of snack? We’ve got your back. Maar drop je lege beker of afval wel in de juiste vuilnisbak. Op die manier kan het gescheiden afval makkelijker worden verwerkt.

Samen zorgen we ervoor dat concerten en evenementen op een duurzame manier kunnen plaatsvinden. Je leest meer over onze eigen duurzame initiatieven op deze website.