Energie

  • Broeikasgasemissies doen dalen met 50% tegen 2030
  • Systematisch verhogen van het aandeel hernieuwbare energie in de periode tot 2030 met als doelstelling te komen tot 100% hernieuwbare energie


Onze projecten

Zonnepanelen op Trixxo arena en Antwerpse Hospitality Center
Op het dak van de Lotto Arena werden 350 zonnepanelen geplaatst. Op de Trixxo Arena gaat het over 1250 panelen. Dit betekent dat de Lotto Arena voor 50% kan instaan voor het dagelijks gebruik (exclusief evenementen). Voor de Trixxo Arena dekt dit het volledige dagelijks gebruik (exclusief evenementen).

Berekening CO2-voetafdruk
Meten is weten! Door Live Nation werd een externe firma aangesteld die voor elk van de venues de ecologische voetafdruk in kaart zal brengen. Dit zal het eenvoudiger maken om de juiste acties te ondernemen, en daadwerkelijke resultaten te meten.

Energiecoaching traject in overleg met stad Gent voor Capitole Gent
We hebben ons ingeschreven in een energiecoaching traject met de stad Gent, en de eerste voorstellen liggen op tafel. Deels gaat het om een beter begrip van het eigen verbruik en het optimaliseren van machines, maar ook een ambitieus voorstel tot aansluiting op het warmtenet wordt onderzocht. We zijn benieuwd!

Overstap naar LED en (motion) sensors
Waar de verlichting moet worden vervangen, kiezen we voortaan voor LED. De gevelverlichting van de Lotto Arena werd als eerste aangepakt. Ook de installatie van steeds meer bewegingssensoren moet ons helpen om ons energieverbruik naar beneden te halen.