Lokaal

  • Aandacht voor de impact op onze onmiddellijke omgeving

 

Vrijwilligerswerking
Sinds jaren bieden wij lokale verenigingen de kans om onze toogdiensten te verzorgen. Op die manier kunnen zij een aardig centje bijverdienen om hun werking te financieren. Verenigingen met een sociaal, cultureel of sportief doel krijgen de mogelijkheid om een toog uit te baten en op deze manier geld in te zamelen voor de club of voor een goed doel. Zo vloeit er oa geld naar de revalidatie van personen met een handicap in Guatemala, naar tijdelijk onderdak voor jongeren in moeilijkheden en naar vele andere mooie projecten. Met dank aan alle vrijwilligers want zij zorgen ervoor dat we als samenleving meer kunnen realiseren.

Stageplaatsen
Al enkele jaren heeft be•at een samenwerking met AP Hogeschool waarbij studenten journalistiek vlogs, reportages, podcast enzovoort aanmaken rond actuele onderwerpen met een link naar onze sector. In 2022 werd een gelijkaardig initiatief opgezet met KdG Hogeschool. Studenten fotografie hebben de mogelijkheid om binnen hun latere werkveld ervaring op te doen in de zalen van be•at. Studenten Media & Entertainment Business van de Thomas Moore Hogeschool in Mechelen kunnen eveneens stage lopen bij be•at.

Bazen van morgen
In ons land groeien tienduizenden kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische uitdagingen. Deze kinderen hebben dromen en talenten, maar helaas is de plaats waar ze opgroeien en hun sociale omgeving de grootste voorspellers van hun succes. Om deze jongeren een kans te geven op een goede start op de arbeidsmarkt werd het initiatief ‘Baas van Morgen’ in het leven geroepen. Kinderen nemen voor één dag een deeltje van het bedrijfsleven over. Zij ervaren op die manier hoe het is om een onderneming te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. Be•at zet mee z’n schouders onder het project omdat elk kind gelijke kansen verdient.

Youca Action Day
Be•at stelt zich sinds 2021 beschikbaar voor de Youca Action Day. Youca, YOUth for Change and Action – vroeger Zuiddag – is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Op Youth Action Day engageren 15.000 jongeren, van het vierde tot het zevende middelbaar, zich om één dag aan het werk te gaan op een schooldag. Op die manier kunnen zij van het werkleven proeven. Hun loon, 55 euro, schenken ze aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd, in Burkina Faso, Ecuador en Oeganda.